Make your own free website on Tripod.com

Bedoeling :


Aan talentvolle jongens en meisjes de kans bieden om hun sport te combineren met hun studies Secundair Onderwijs . Daarbij kunnen ze genieten van een aantal faciliteiten die binnen de klassieke studierichtingen niet mogelijk zijn .

Het Onderwijs :


Geselecteerde leerlingen kunnen vanaf de tweede graad terecht in het T.S.O. ( Topsport ) of in het A.S.O. ( Wetenschappen - Topsport ) . In 20 lesuren per week volgen zij dezelfde leerprogramma's uit respectievelijk de studierichting Lichamelijke opvoeding en sport ( T.S.O. ) of Sport - wetenschappen ( A.S.O. ) . De school heeft de volledige verantwoordelijkheid voor deze theoretische opleiding .


De Sport :


Onder de verantwoordelijkheid van de sportfederatie staan hun trainers in voor 12 uur topsport per week . De voetbaltrainingen gaan door op het gemeentelijk domein " Ter Borcht " in Meulebeke . De trainingen paardrijden ( jumping ) gebeuren in het " Zilveren Spoor " te Moorsele .

Selectie :


De federatie stelt normen op waaraan de kanditaat leerlingen moeten beantwoorden . Deze normen kan je bekomen bij de betrokken federatie of op de topsportschool . Ge´nteresseerde leerlingen stellen hun kanditatuur aan de betrokken federatie . Bij een positieve evaluatie draagt de feeratie de kandidatuur voor aan de selectiecommessie van BLOSO/BOIC . Deze kennen aan de sporter een topsportstatuut A of B toe . Pas dan kunnen de leerlingen inschrijven in een topsportschool .

A en B statuut :


Dit heeft niets te maken met het niveau van de sporter maar wel met de trainingsfaciliteiten . Een topsporter met het A statuut kan 130 halve dagen per schooljaar gewettigd afwezig blijven op school voor wedstrijden , stages,... Een sporter met een B statuut kan slechts 40 halve dagen per schooljaar besteden aan bijkomende trainingen , wedstrijden , stages . De gewettigde afwezigheid kan enkel op vraag van de federatie en nooit op vraag van club , trainer , ouders ,...

Uurrooster

2░ Graad 3░ Graad
12 uur topssport + ASO TSO ASO TSO
Godsdienst 2 2 2 2
Nederlands 3 4 3 3
Frans 3 3 2 2
Engels 2 2 2 2
Wiskunde 4 3 3 2
Fysica 1 1 2 1
Chemie 1 1 2 1
Aardrijkskunde 1 1 1 1
Geschiedenis 1 1 1 1
Biologie 1 1 2 4
Muziek 0/1 0/1 0 0
Plastische Opvoeding 1/0 1/0 0 0
Esthetica 0 0 1 0
Psychologie 0 0 0 1
Totaal 20 20 20 20


Selectiecriteria Voetbal ( in volgorde ) :


Spelen bij :
- nationale jeugdselecties
- eerste elftal , invallers , beloften en elftallen uit de nationale jeugdcompetities
- eerste elftal 3░ en 4░ nationale
- kern provinciale jeugdselecties
- medisch geschiktheidsattest

Het V.I.L.O. :


Is toegankelijk voor jongens en meisjes . Topsporters kunnen ingeschreven worden in het internaat of kiezen voor half - intern. Het middagmaal wordt in dat laatste geval ( verplicht ) op school gebruikt .